motion_250x226Råd om hälsa och träning

Motionera regelbundet. Ta tillvara på vardagsmotionen. Ta cykeln till jobbet, gå av bussen någon hållplats tidigare, gå i trappor i stället för rulltrappan. Det finns många enkla knep att hålla kroppen igång. Det viktiga är att du försöker röra på dig regelbundet. All slags motion hjälper hjärtat att bli starkare, blodtrycket sjunker och risken för att drabbas av hjärt-kärlsjukdom minskar. Försök att hitta den motionsform som passar dig.

 

Promenera mera

• Konditionen förbättras snabbt om man går från stillasittande till raska promenader. Man blir piggare och orkar mer.
• Motion minskar risken för ångest och depressioner.
• Den viktigaste är att man minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar med hälften och kanske ännu mer. Stillasittande är bland det farligaste som finns när det gäller att utveckla hjärt- och kärlproblem.
• Att ha bra kondition är viktigare för hjärtat än att hålla ner vikten och att äta fettsnålt.

Vikten av hälsa och diet

En bra balans av fysisk aktivitet och en välbalanserad diet är det viktigaste för att kroppen ska fortsätta att vara hälsosam. Vår livsstil erbjuder oss idag färdiglagade mat som ofta innehåller mycket kalorier, fett och salt, men erbjuder få näringsrika värden. En tendens att hänge oss åt alkohol och sockerrika läskedrycker ökar problemen. Dessutom lever de flesta av oss ett stillasittande liv, framför datorn och vår TV. Inte konstigt att så mycket av världens befolkning klassificeras som överviktiga eller till och med sjukligt överviktiga.

Mindre är mer

En överviktig person utsätter inte bara sin kropp utan också web sitt viktigaste organ, hjärtat för ett extra tryck. Detta är en av de största orsakerna till högt blodtryck och de många problem som kan härledas från detta. I vissa fall kan också övervikt länkas till diabetes.

Om du tar bort lite extra vikt kommer du att dramatiskt reducera chanserna att utveckla dessa åkommor, du kommer att känna att kapacitet att leva ett fullare, rikare liv mångfaldigt förbättrats. Bli hälsosam och du kommer att må bättre, se bättre ut och ha mycket mer energi att göra de sakerna som ni gillar mest.