Temperaturmätning

Vi har en tendens att tänka att en ”normal” kroppstemperatur är runt 37ºC, och fast detta kan variera något är det ganska riktigt i många fall. Att underhålla denna temperatur i en konstant nivå är viktigt för att förevisa sig om en effektivt fungerande hjärna, viktiga organ och de stora artärerna. Den minsta höjning indikerar oftast att kroppens immunförsvar skyddar sig mot angripare, som t.ex. aggressiva bakterier eller virus. Så fort en feber har visats kan lämpliga steg snabbt tas för att identifiera och eliminera orsaken av problemet.

Råd om temperatur

Termen kroppstemperatur relaterar normalt till temperaturen djupt inne i kroppen. Denna temperatur måste hållas för att försäkras om ett stabilt arbete av viktiga funktioner, inklusive hjärnan, interna organ och stora artärer.

Att känna på vissa delar av kroppen säger oss att vissa delar känns varma och vissa känns kalla. Mätning på dessa områden kan också påverkas av saliv, fuktighet och svett från skinnet. Äta, bada, motionera – till och med att gråta – kan alla påverka temperaturen.

”Normal kroppstemperatur” är vanligtviss runt 37ºC. Viktigt att veta dock är att normal temperatur inte är samma för varje person. Temperaturen kan variera med åldern och till och med tiden på dygnet. Temperaturen är normalt lägst på morgonen och högst på eftermiddagen och något lägre vid läggdags. För att korrekt se om någon i er familj har feber är det viktigt att mäta när de är friska.

Vad är feber

Feber är en av kroppens försvarsmekanismer. När bakterier eller virus kommer in i vår kropp och orsakar problem, går kroppen www.trycheapviagra.com/ in i en defensiv och immunförsvaret aktiveras. När detta händer tillåter en central nerv i hjärnan att kroppens konstanta värme ökas. Den högre temperaturen ökar ämnesomsättningen och förebygger ökningen av sjukliga agenter.

Vi erbjuder digitala febertermometrar för oral, axillär och rektal användning och även infraröda örontermometrar.